4 konkrete tips til dækopbevaring

Udgivet af martin den

Du har helt sikkert sommerdæk på lige nu og du har måske dine vinterdæk stående på loftet eller ude i en garage. Her skal du overveje, om det er den rigtige løsning og der er en god sandsynlighed for, at du kommer frem til, at det er det ikke, når du har læst dette indlæg.

Forkert opbevaring af dæk kan ende med at ødelægge dine dæk og så ender du med at skulle give en masse penge for at investere i fire nye dæk. Det ender hurtigt med at løbe op, så hvis du har dine dæk vinterdæk på loftet, så er det en god idé at få dem hentet ned med det samme og følge disse fire konkrete tips.

  • Vælg et rum som er tørt og mørkt.
  • Et køligt rum er et godt rum.
  • Rengør altid dine dæk inden opbevaring.
  • Pak evt. dine dæk ind i plastik.

Der er også andre gode råd, som du kan implementere, når det kommer til selve dækopbevaring. F.eks. er det vigtigt, at du vælger et rum uden gennemtræk.

Derfor er dit loft en dårlig idé

Dit loft er en dårlig idé, fordi det bliver massivt varmt for at blive virkelig koldt. Selv om sommeren sker det. Især meget varme er dårligt for dine dæk, da det giver et unødvendigt pres på dem. Kulde er et mindre problem, men det er ikke så godt for dine dæk, at det hele tiden svinger i temperatur.

Så det er helt klart noget, som du skal tænke over og det er grunden til, at loftet især er et dårligt rum at vælge til dækopbevaring.

I stedet kan du overveje et opbevaringsrum ude i byen, hvor du kan opbevare alle dine ejendele, herunder dine dæk. I dag finder du dem i de fleste danske byer, så det har ikke den store betydning, om du bor i Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg eller Odense. Det vigtigste er primært, om du gerne vil benytte et opbevaringsrum. Det har den kæmpe fordel, at de her sørger for at rummet er tilpasset til, at du kan opbevare dine ejendele.

Så du behøver ikke engang dække dine dæk ind i plast, da du gør det for at beskytte dem mod luftfugtighed.

Derfor er din garage en dårlig idé

Det kommer an på, om du har en åben eller lukket garage, når man skal afgøre, om det er en god eller dårlig idé. En lukket garage er en langt bedre idé end en åben garage. Med en åben garage oplever du skiftende vejr og gennemtræk. Begge dele er dårligt for dine dæk, så det er en dårlig løsning til dækopbevaring.

Det betyder ikke nødvendigvis, at en lukket garage er en god idé, men den er klart bedre end en åben garage. Her er det vigtigt, at der er et køligt inde klima uden høj luftfugtighed. Mange garage er ikke opvarmet om vinteren og varme om sommeren. Det er ikke godt for dine dæk.

Kilde:
https://www.ogdermedbasta.dk/2016/02/32-gode-rad-til-opbevaring-af-dk.html


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder